„A mânca este o necesitate, dar a mânca inteligent este o artă.“

La Rochefoucald

Obezitatea nu este o vina si nici un defect. Te-ai saturat sa te rusinezi ca ai un surplus de kilograme si iti doresti sa poti respira mai uosr? Afla ca exista solutii, dependenta se poate controla!

Am dorit sa combin nutritia cu psihologia pentru ca o nu exista vointa fara motivatie, iar motivatia apare mai usor in urma programelor sustinute de un specialist. Corpul nostru functioneaza cu hrana dar nevoile alimentare sunt sustinute si de structura sistemului enodocrin, de temperament, ocupatie, obisnuinte, etc.

Majoritatea nutritionistilor, cand recomanda o dieta, micsoreaza aportul caloric prin infometare, elimina zaharurile, grasimilie, si astfel dieta devine o corvoada, dand o rata de eroare foarte mare. Persoanelele supraponderale in general au adictii alimentare, pentru ca in majoritatea cazurile abuzul alimentar se face pe fondul unui stress major sau emotional. In condittile in care eliminam brusc zaharul din meniului unei personae cu adictie la zahar, subiectul va intra in sevraj si dieta va esua. Ce este de facut?  Mai mult decat doar o dieta pe hartie valabila pentru toata lumea.

Conceptul pe care il propun eu este sa incepem cu un jurnal alimentar pentru sapte zile, in urma caruia sa putem stabili impreuna obiceiurile alimentare defectuase si sa restabilim noi cai neuronale in vederea unor comportamnete alimentare sanatoase. Apoi in functie de preferintele tale vom stabili o dieta personalizata, cu un aport caloric adecvat pentru a atinge greutatea propusa. Planul nutritional va fi sustinut de progame motivationale.

Vrei sa slabesti usor si fara eforturi prea mari, fara sa-ti lipseasca ceva din preferintele tale alimentare? Esti doar la un pas de a arata si a te simti foarte bine.

Te astept ca impreuna sa alegem varianta ta cea mai frumoasa!

Ioana a slabit 6 kg în 4 saptamani!

%

Nutritionist Acreditat