Copilul are o gandire rațională, clară, curată. Mintea lui este ca un burete care absoarbe informații pentru a-și structura personalitatea.

El invată prin imitare. De cele mai multe ori parintii le cer copiilor atitudini sau comportamente pe care ei nu le manifestă.  De exemplu, un parinte își pedepseste copilul pentru că petrece prea mult timp cu telefonul, în timp ce el insusi i-a oferit acest model de a folosi prea mult telefonul. Un copil agresiv, care nu comunică, care pare să nu mai asculte nimic, este un copil care cere ajutor. Este un copil care a realizat că singurul mod prin care parinții îi dau atenție este să se poarte neadecvat pentru că doar atunci este
observant.

O relație eficientă dintre copil și părinte se creează pe baza increderii reciproce. Educația copilului este ca un antrenament, este foarte important sa se inceapă de la o vîrstă fragedă și să nu fie niciodată neglijată.

Daca ai observant că nu reusești să stabilesti o cale de comunicare eficientă intre tine si copilul tau, apelează la un specialist!